Startside > Oppskrifter > Cheesecakemuffins
print

Cheesecakemuffins

Cheesecake i miniformat - kremede godbiter

Disse saftige og søte muffinsene er praktiske miniversjoner av den klassiske kaken: cheesecake. De er enkle å lage for å servere venner som kommer på besøk eller ta med på utflukter. Varier de med frukt og bær eller sjokoladebiter og topp med melis. Det er bare kreativiteten din som setter stopper!

Ingredienser

Før 12 porsjoner

   Til muffinsen:
125  g smør
125  g sukker
1   egg
250  g mel
1  tsk bakepulver
   Til kremen:
500  g kvarg
150  g sukker
½   sitron
150  g smør
2   egg
1  pakke vaniljepudding pulver
   Topping:
   Melis, jordbær, bringebær, sjokoladebiter
Forberedelse
45 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Ingredienser til ostekakemuffins

Trinn 1:

Smelt smøret sammen med sukkeret i en kasserolle i cirka ett minutt, rør inn egget og tilsett deretter mel og bakepulver. Bland alle ingrediensene til en smidig masse.

Trinn 2:

Fordel deigen i tolv emner og rull til boller. Legg en bolle i hver Flower muffinsform fra Toppits® og trykk ned i formen.

Trinn 3:

Nå er det på tide med selve ostekaketoppingen! Bland kvarg og sukker til en kremet masse. Smelt smøret og ha i kvargblandingen. Del en sitron og klem slik at du får lit sitronsaft i røren – bland til du får en jevn røre. Vend i eggene, og avslutt med vaniljepuddingpulveret. Rør til du får en jevn røre.

Muffinsrøre på muffinsbrett

Trinn 4:

Fordel kvargblandingen jevn over muffinsene og stek i midten av en forvarmet ovn i cirka 25-30 minutter.

Ostekakemuffins med revet sitron

Trinn 5:

Ta ostekakemuffinsen ut av ovnen og sett den på en rist. La den avkjøles i cirka en time før du har på topping. Riv skallet fra sitronen og strø over muffinsen. Nyt!

Lignende oppskrifter

Safranbriocher 25.11.2020

Deilige julebriocher i muffinsformer med smak av safran

I denne oppskriften viser vi deg hvordan du lager i stand fyll til tortelliniene ved å bruke en frysepose, og hvordan du fyller dem på en enkel og grei måte.