Ringstr. 99, D-32427 Minden
Bærekraftig og uten kjøtt: Bruk rødbetrester til å lage nydelige hamburgere. Slik gjør du det.
Rødbet gjør seg godt som topping på salaten: De gir salaten farge og skaper en helt spesiell, jordaktig smak.
Men det er ofte vi ikke bruker opp hele rødbeten. Da er det tid for en god oppskrift til å bruke opp restene med: Rødbet-hamburgere smaker deilig, og de er et sunt, vegetarisk alternativ til vanlige kjøttburgere.
Anbefalte produkter
Tilberedning
Varm opp stekeovnen til 180 °C og dekk et stekebrett med Toppits® bakepapir med sklisikker underside.
Tilbered quinoaen etter oppskriften på pakken.
Skjær rødbeten i grove terninger, spre dem utover bakepapiret og drypp litt olivenolje på dem. Så steker du dem ca. 30 minutter i ovnen. Deretter tar du brettet med rødbeter ut og lar det kjølne.
Ha rødbetterningene i en mikser og kjør dem forsiktig. Terningene skal ikke moses, men beholde en viss struktur.
Nå blander du rødbetmassen med resten av ingrediensene i en bolle. Skulle blandingen være for fuktig, tilsetter du litt mer strøkavring. Når massen har fått riktig konsistens, krydrer du den etter smak og behag.
Nå kan du forme hamburgerne. Sett dem en halvtime i kjøleskapet, tildekket med Toppits® plastfolie.
Deretter legger du hamburgerne på bakepapiret. Stek dem fra begge sider i ovnen til de er blitt litt sprø utenpå.
Etter 15 minutter vender du dem forsiktig og lar dem steke et kvarter til – takket være nonstick-siden på bakepapiret setter de seg ikke fast.
Og så har du lagd deilige vegetariske hamburgere av matrester! Kombiner med burger-topping etter smak og behag og en deilig saus, eller bare med en dipp, uansett er de helt uimotståelige!
Du lurer kanskje ofte på hva du skal gjøre med grønnsakrester? Hva synes du om en blomkålpizza? Elller hvis du har lyst på noe søtt: gulrotkake i glass?
Lignende oppskrifter