Startside > Oppskrifter > Deilige påske-cupcakes med kremtopping
print

Deilige påske-cupcakes med kremtopping

Her er oppskriften på cupcakes du baker i en håndvending og som gjør seg utrolig godt på påskebordet – vakkert pyntet i selvlagde former av bakepapir.

Du gleder deg sikkert til koselig påskefeiring, om du nå er hjemme eller på hytta. Og litt søtt og godt får selvsagt heller ikke mangle på påskebordet! Denne gangen overrasker du familie og venner med delikate påske-cupcakes. De er bakt i en håndvending, og kremtoppingen gjør dem ekstra fluffy og innbydende. Og ikke minst gjør de mye av seg utseendemessig: Innpakket i Toppits® bakepapir er våre cupcakes lette å ta ut av muffinsformene, samtidig som de allerede er presangpakket! Slik er de allerede ferdigpakket som små vertinnegaver eller til å sette på bordet når du er invitert til påskebrunsj.

Ingredienser

Før 12 porsjoner

   Til deigen:
180  g hvetemel
3  ts bakepulver
140  g sukker
1  knivsodd salt
1   økologisk sitron
170  g smør
3   mellomstore egg
2  ss melk
   Til topping:
100  g kremost
3  ss melis
1  ts revet sitronskall
   konditorfarge
200  g kremfløte
2  poser Cream Fix
   kakepynt
Forberedelse
45 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Steg 1:

Varm opp ovnen til 180 ° over-/undervarme (varmluft: 160 °).

Steg 2:

Klipp Toppits® bakepapir i passe store kvadrater og trykk dem ned i fordypningene på muffinsbrettet. Du finner en praktisk forklaring på nettsiden vår (se lenke nedenfor).

Steg 3:

Ha mel, bakepulver, salt og sukker i en bakebolle og bland ingrediensene. Neste steg er å tilsette revet sitronskall sammen med melk, egg, smør og sitronsaft, deretter pisker du massen luftig og fin.

Steg 4:

Deretter fordeler du deigen jevnt i fordypningene på muffinsbrettet med Toppits® bakepapir oppi. Sett brettet i varm ovn og stek kakene i 25 minutter, deretter lar du dem kjølne helt. Løft så muffinsene av brettet i formene av bakepapiret.

Steg 5:

Deretter pisker du kremosten med melis og litt revet sitronskall, tilsett litt konditorfarge hvis du føler for det. Stivpisk kremfløten med Cream Fix og rør det inn. Fordel kremen med en sprøytepose jevnt på hver enkelt cupcake og sett kakene kaldt.

Steg 6:

Pynt kakene før servering med den påskepynten du vil ha og – voilà! 

Dine påske-cupcakes er ferdige! Innpakket i bakepapir er de lette å få ut av muffinsformene, og de er samtidig ferdig innpakket til å ta med til påskebrunsjen. Vi ønsker deg god påskebakst og god påske!

På nettstedet vårt viser vi deg steg for steg fremgangsmåten for å lage muffinsformer av Toppits® bakepapir. Vi har også samlet flere påskeoppskrifter til deg – for eksempel et kjempesøtt påskeharebrød av gjærdeig!

Lignende oppskrifter

Rødbetsbrød 16.09.2020

Så fargerik, fyldig og smakrik - perfekt med ost og honning

Har du kanskje blomkålrester i kjøleskapet? Med denne oppskriften er det ingen sak å lage en både lett og smakfull pizzavariant.

Grillbuffens sunne favortittrett