Ringstr. 99, D-32427 Minden
Perfekt avkjølende dessert for varme sommerdager
Denne iskaken ser ikke bare fantastisk ut - den smaker også guddommelig. Og du trenger ikke være en profesjonell baker for å lykkes - så lenge du fryser den riktig kan ingenting gå galt. Forresten: kaken er ikke engang bakt, bare fryst inn.
Å dekorere med bær (bjørnebær, bringebær, blåbær) tar kaken til et helt nytt nivå, men det går like bra å dekorere med frukter som aprikos, fersken, stikkelsbær og druer. Sørg for at du deler opp de større fruktene i mindre biter slik at du kan bruke de på samme måte som når du pynter med bær.
Anbefalte produkter
Trinn 1:
Knus havrekjeksen – prøv å putte dem i en frysepose og kjevle dem slik at du slipper smuler. Smelt smøret i en kasserolle og bland det deretter med den knuste kjeksen. Ta fram en springform og dekk bunnen med Toppits® bakepapir, et jevnt lag av kakeblandingen i bunnen og trykk hardt slik at det danner en tett masse.
Trinn 2:
Bland yoghurten med sukker, vaniljestang og sitron. Visp fløten til den stivner og vend den inn i yoghurtblandingen.
Trinn 3:
Bland 300 g frosne bær med yoghurten. Sett halvparten i kjøleskapet, og fordel den andre halvparten over kakebunnen i springformen slik at det dekker jevnt. Sett den i fryseren i en time. Ta ut kaken, fordel resten av yoghurtblandingen på kaken og sett den i fryseren over natten.
Trinn 4:
Når det er på tide å nyte den friske kaken, tar du den ut 10 minutter før servering. Løsne formen, ta ut kaken og pynt med cirka 100 gram bær – eller akkurat så mye bær som du vil. Her er det ingenting som heter passe!
Lignende oppskrifter