Startside > Oppskrifter > Frossen bærkake med sprø bunn
print

Frossen bærkake med sprø bunn

Perfekt avkjølende dessert for varme sommerdager

Denne iskaken ser ikke bare fantastisk ut - den smaker også guddommelig. Og du trenger ikke være en profesjonell baker for å lykkes - så lenge du fryser den riktig kan ingenting gå galt. Forresten: kaken er ikke engang bakt, bare fryst inn.

Å dekorere med bær (bjørnebær, bringebær, blåbær) tar kaken til et helt nytt nivå, men det går like bra å dekorere med frukter som aprikos, fersken, stikkelsbær og druer. Sørg for at du deler opp de større fruktene i mindre biter slik at du kan bruke de på samme måte som når du pynter med bær.

Ingredienser

Før 8 porsjoner

350  g fløte
550  g yoghurt (3,5 %)
1  st vaniljestang
90  g sukker
1  st sitron
400  g frosne bær (100 g til dekorasjon)
200  g havrekjeks
Forberedelse
1 h
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Knus havrekjeksen – prøv å putte dem i en frysepose og kjevle dem slik at du slipper smuler. Smelt smøret i en kasserolle og bland det deretter med den knuste kjeksen. Ta fram en springform og dekk bunnen med Toppits® bakepapir, et jevnt lag av kakeblandingen i bunnen og trykk hardt slik at det danner en tett masse.

Trinn 2:

Bland yoghurten med sukker, vaniljestang og sitron. Visp fløten til den stivner og vend den inn i yoghurtblandingen.

Trinn 3:

Bland 300 g frosne bær med yoghurten. Sett halvparten i kjøleskapet, og fordel den andre halvparten over kakebunnen i springformen slik at det dekker jevnt. Sett den i fryseren i en time. Ta ut kaken, fordel resten av yoghurtblandingen på kaken og sett den i fryseren over natten.

Trinn 4:

Når det er på tide å nyte den friske kaken, tar du den ut 10 minutter før servering. Løsne formen, ta ut kaken og pynt med cirka 100 gram bær – eller akkurat så mye bær som du vil. Her er det ingenting som heter passe!

Frossen bærkake med sprø bunn av kake

Lignende oppskrifter

Minidonuts 05.09.2020

Fluffy deig, fargerik glasur og regnbue strøssel - våre donuts i muffinsformer er ferdige!

Knekkebrød, LCHF 25.09.2020

Det knasende knekkebrødet med røre blir som en delikatesse