Langtidsoppbevaring – spinat kan holde seg frisk i flere uker
Skulle du en gang ha så mye spinat i huset at den så å si vokser deg over hodet, så er det best å fryse den ned. Slik holder den seg frisk i lang tid, og du kan til enhver tid ta ut av fryseren akkurat det du trenger. Slik gjør du det:
- Plukk ut visne blader og de tykkeste stilkene.
- Forvell spinaten ca. to minutter i kokende vann for å bli kvitt bitterstoffene den inneholder. Deretter dypper du den ca. 10 sekunder i isvann.
- La spinaten renne godt av seg – jo mindre vann som blir igjen, desto bedre. Du kan også tørke av den med kjøkkenpapir.
- Rull sammen spinatbladene til små kuler, så blir det lettere å porsjonere dem. Pakk spinatkulene i en frysepose og frys dem. Ferdig!
Alle de gode innholdsstoffene holder seg
Det er mange gode grunner til å fryse ned spinat på denne måten, ikke bare at den blir lett å porsjonere. Enda viktigere: verdifulle vitaminer, mineralstoffer og sporelementer i spinaten holder seg godt. Du unngår matsvinn, samtidig som du er snill mot kroppen din – og det hver gang du tar ut en porsjon av den sunne grønnsaken fra fryseren og bruker den til deilig mat.