Best for rester:
Dekk de overflødige (hvis det finnes noen igjen...) minismultringene med Toppits® aluminiumsfolie. Men - de smaker aller best nybakt og ferske!
Fluffy deig, fargerik glasur og regnbue strøssel - våre donuts i muffinsformer er ferdige!
Å bake minidonuts hjemme på kjøkkenet er så enkelt - du trenger ingen spesiell ildfast form eller maskin. De søte minidonutsene baker du med gjærdeig og med hjelp av aluminiumsfolie og muffinsplaten fikser du raskt den riktige formen.
Anbefalte produkter
Trinn 1:
Varm 125 ml melk og 40 gram smør i en liten kjele til smøret har smeltet. La det avkjøles til det er lunkent.
Trinn 2:
Bland 175 gram mel, 4 gram tørrgjær, 25 gram sukker, vaniljesukker og 1 klype salt i en bolle. Tilsett 1 egg, 1 eggeplomme og den lunkne smør- og melkeblandingen og bland alt sammen med en håndvisp til en jevn, tykk røre. Dekk bollen og la den heve på et lunt sted i cirka 30 minutter.
Trinn 3:
Mens du venter på at deigen skal heve, smører du muffinsbrettet med smør. Form Toppits® aluminiumsfolie til 12 ruller og plasser dem i midten av fordypningene i muffinsbrettet. For å gjøre det riktig, klipp av en cirka 5 cm bred stripe aluminiumsfolie, brett den langs kanten i lengderetningen og snurr stripen rundt tommelen. Brett inn kanten øverst slik at rullen holder bedre på formen.
Trinn 4:
Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Rør rundt i den hevede deigen, og ha den deretter i en Toppits® sprøytepose. Klipp av maks 1 cm av den ene kanten/spissen av posen, og sprut deigen rundt aluminiumsrullene i muffinsbrettet. Den perfekte høyden for fyllet er cirka 1,5 cm - det er omtrent halvparten av høyden på muffinsbrettet.
Trinn 5:
Stek smultringene i den forvarmede ovnen i cirka 10 minutter, og la dem deretter avkjøles på rist i 10 minutter. Fjern aluminiumsrullene fra smultringenes «kjerne», og ta deretter smultringene ut av formen. Du må kanskje bruke en kniv her for å skjære langs kantene slik at smultringene løsner. La dem deretter avkjøles ytterligere.
Trinn 7:
Bland 200 gram melis, 2 ss melk og 1 ss sitronsaft til en tykk, kremet glasur. Fargelegg akkurat som du vil. Dypp smultringene halvveis ned i glasuren, la overflødig glasur renne av, og legg dem deretter på et ark Toppits® bakepapir. Pynt deretter med strøssel eller sprøyt et fint mønster med glasur med en annen farge. La glasuren stivne.
Tips!
I stedet for melk kan glasuren også blandes med den gjenværende eggehviten. Visp eggehviten til den har stivnet og hell i 200 gram melis. Bland inn sukkerkuløren og tilsett 1-3 ts sitronsaft for å lage en kremet blanding.
Dekk de overflødige (hvis det finnes noen igjen...) minismultringene med Toppits® aluminiumsfolie. Men - de smaker aller best nybakt og ferske!
Lignende oppskrifter