Startside > Oppskrifter > Vegansk og supergodt: Appelsin-sjokoladetrøfler
print

Vegansk og supergodt: Appelsin-sjokoladetrøfler

Akkurat i tide til verdens sjokoladedag har vi funnet en helt spesiell oppskrift på veganske appelsin-sjokoladetrøfler. Fyllet smelter på tungen, og utenpå er de dekket av knasende god mørk sjokolade – rett og slett uimotståelig!

For alle som ikke får nok av sjokolade, har vi akkurat den riktige oppskriften: veganske appelsin-sjokoladetrøfler. De små konfektkulene minner om energy balls, og består av en herlig kremaktig trøffelmasse og glasur av knasende god, vegansk mørk sjokolade. Og det aller beste: Du trenger bare seks ingredienser! Her er oppskriften, bare se hvor lett det er å lage de deilige sjokoladetrøflene:

Ingredienser

Før 8 porsjoner

   Til trøflene trenger du:
100  g oppbløtte cashewnøtter
100  ml havremelk (eller normal melk/melkealternativ etter eget valg)
150  g mørk sjokolade
2  ss kokosnøttolje
2  ts lønnesirup
   revet appelsinskall
   Til sjokoladeglasuren:
150  g mørk sjokolade
1  ss kokosnøttolje
Forberedelse
40 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Tilberedning:

Steg 1:

La cashewkjernenene bløte seg minst fire timer i vann. Hell av vannet og skyll kjernene, ha dem så i en mikser sammen med havremelken. Miks til massen er glatt og kremet.

Steg 2:

Ha blandingen av cashew og havremelk i en kjele sammen med de andre ingrediensene og varm opp under stadig omrøring til alt er smeltet. Ta kjelen av varmen, hell massen over i en bolle og la den kjølne. La bollen stå ca. fire timer i kjøleskapet så den får trekke godt og blir fast.

Steg 3:

Som neste skritt tar du ut små porsjoner med en liten isskje eller en vanlig skje og former valnøttstore kuler med hendene. Legg kulene på et brett eller en tallerken, dekk dem til med plastfolie og legg dem i fryseren i 30-60 minutter til de akkurat begynner å fryse til.

Steg 4:

Deretter brekker du mørk sjokolade i en ildfast bolle og tilsetter kokosnøttoljen. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller vannbad. Dypp trøflene enkeltvis i smeltet sjokolade – bruk f.eks. en trepinne. Legg de glaserte trøflene på et stykke bakepapir slik at det blir lett å løsne dem igjen. Pynt med litt revet appelsinskall og sett i kjøleskapet igjen til sjokoladeglasuren er stivnet.

Og så er de uimotståelige appelsin-sjokoladetrøflene ferdige! Du kan oppbevare dem i en liten bolle dekket med Toppits® plastfolie.

På hjemmesiden vår finner du en rekke andre gode ideer som passer utmerket til å feire verdens sjokoladedag med! Hvordan ville det f.eks. være med cheesecake. God fornøyelse!

Lignende oppskrifter

Med Toppits® bakepapir griller du klassiske retter på en helt ny måte

Slik baker du disse populære småkakene. Sett i gang! Hjemmebakte småkaker til jul.

Rødbetsbrød 16.09.2020

Så fargerik, fyldig og smakrik - perfekt med ost og honning