Tips: Rabarbarapaien kan også bakes med frossen rabarbara (sørg for at den tines og renner av ordentlig) – det eneste du trenger å gjøre er å forlenge tilberedningstiden med fem minutter.
Syrlig, sommerlig smulepai
Rabarbrapai - en dessert vi gjerne bruker vår rabarbra til. En favoritt på sommeren da den trives i våre rabatter og grønnsaker. Den går raskt å lage og med både sin søte og sure smak passer den grilling og til kaffepausen. Paien er best sammen med vaniljesaus eller vaniljeis - da har du en perfekt dessert.
Anbefalte produkter
Trinn 1:
Kutt av bladene og skjær av harde ender og tørre flekker på 500 gram rabarbara. Skyll rabarbaraen, tørk den og skjær den i biter. Skjær bort eventuelle tråder.
Trinn 2:
Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Ta en springform og dekk denne med bakepapir fra Toppits®, så kan du være sikker på at ingenting av den gode paien setter seg fast.
Trinn 3:
Bland 250 g sukker, 350 g mel og 2 ts bakepulver.
Trinn 4:
Smelt 200 g smør i en kasserolle på lav varme. Ta den vekk fra varmen og tilsett sukker- og melblandingen – rør med en gaffel slik at du får en smuldredeig. Sett cirka en tredjedel av smuldredeigen til siden.
Trinn 5:
Bruk en stavmikser og visp inn 2 egg i den gjenværende smuldreblandingen. Ha smuldredeigen i formen og fordel jevnt.
Trinn 6:
Ha 30 g havregryn over smuldredeigbunnen. Spre rabarbarabitene over deigen og strø over vaniljesukkeret. Stek paien i den forvarmede ovnen i cirka 40 minutter til den er gyllenbrun. Klart!
Tips: Rabarbarapaien kan også bakes med frossen rabarbara (sørg for at den tines og renner av ordentlig) – det eneste du trenger å gjøre er å forlenge tilberedningstiden med fem minutter.
Lignende oppskrifter